Scroll voor meer

20 jaar Wildlife Art

In 2000 trok ik de stoute schoenen aan en richtte Tringa Paintings op. Op een zolderkamertje bracht ik mijn eerste herkenningskaarten / zoekkaarten uit en met succes. Nu 20 jaar later heb ik maar liefst 57 herkenningskaarten uitgebracht van planten, waterdiertjes, tuinvogels, schelpen, zoogdieren, uitwerpselen, wolken, slakken, … Maar in mijn assortiment vind je ook vele andere producten, zoals educatieve posters, dienbladen, onderzetter, wenskaarten en meer. In bijna alle Bezoekerscentra in ons land is mijn werk wel te vinden. Naast een eigen productlijn werk ik ook veel in opdracht.

 

Enkele opdrachtgevers waar ik voor werk of heb gewerkt zijn:

1975
Wildlife illustrator

Als klein jongetje ben ik door mijn vader geïnspireerd geraakt in de natuur. Zo struinde ik met mijn rugzakje en een verrekijker over de heide, zocht ik naar braakballen in het bos en fietste ik in de wintermaanden langs de Rijn om eenden en ganzen te spotten. Maar daar bleef het niet bij.

1983
Vastleggen op papier

De indrukken van de schoonheid van de natuur probeerde ik na zo’n dag struinen met potlood op papier te zetten. Vooral vogels. De eerste tekeningen waar zeer eenvoudig, maar door oog te hebben voor detail en te streven naar perfectie, heb ik mijn tekenkunst in de loop der jaren steeds verder ontwikkeld.

1985
Wat wil ik worden

‘Ik wil ornitholoog bij Vogelbescherming worden en als bijberoep tekenaar’. Dit is een zin uit een werkstuk dat ik heb mogen maken in de 5 klas.

1993
Groene opleiding

Tot 1999 heb ik 2 groene opleidingen gevolgd en ben ik uiteindelijk afgestudeerd in de richting Bos- en Natuurbeheer aan de Hogeschool Larenstein in Velp.

1999
Vogelbescherming Nederland

Een grote wens van mij ging in vervulling, werken bij Vogelbescherming Nederland. Hier mocht ik mijn kennis van vogels delen aan het grote publiek, door mij actief in te zetten bij het promoten van o.a. vogelvriendelijke tuinen.

2000
Stoute schoenen

Het was tijd om mijn stoute schoenen aan te trekken en mijn andere grote droom te verwezenlijken; natuurillustrator worden. Het begon met het maken van mijn eerste herkenningskaarten, niet wetende wat voor een groot succes dit zou gaan worden.

2008
Coördinator groene schoolpleinen

Met deze functie bij Vogelbescherming ben ik mij verder gaan verdiepen in de relatie tussen kinderen en buitenspelen in de natuur. De natuur is één grote leerschool voor kinderen en eigenlijk ook voor volwassenen.

2014
De Speurzoekers

In dit jaar ben ik mijn eigen educatieve productlijn voor kinderen gestart, De Speurzoekers. Naast een eigen productlijn, ontwikkel ik ook Speurpakketten voor scholen, verenigingen en organisaties. Om alle kinderen naar buiten te krijgen, verzorg ik workshops en geef adviezen voor het inrichten van groene schoolpleinen.

2015
Op eigen benen

Een bijna fulltimebaan bij Vogelbescherming en meer dan een fulltimebaan als natuurillustrator was niet meer te combineren en het werd tijd op om helemaal zelfstandig te gaan.

2017
Alle kinderen naar buiten

Het kon niet uitblijven, een eigen boek om kinderen naar buiten te krijgen. Een boek samen geschreven met Marieke Dijksman, waarin we al onze ideeën over buiten, spelen en natuur hebben kunnen bundelen. Dit boek was een schot in de roos en opende deuren richting scholen, BSO’s en kinderopvang.

2018
Schilderij

In opdracht van het Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard heb ik de oude schoolplaat ‘Sloot en plas’ van Koekkoek, in een nieuw jasje mogen steken. Deze tekening geeft een streefbeeld weer van een watergang in de Krimpenerwaard.

2020
20 jaar

Het begon in 2000 op een zolderkamer, waar ik mijn eerste herkenningskaart maakte en nu 20 jaar later ben ik een gevestigde naam als natuurillustrator. Mijn producten kom je overal in het land tegen, van herkenningskaarten, tot dienbladen en van informatiepanelen tot placemats. Maar ook in natuurboeken, tijdschriften en op informatiepanelen zijn mijn illustraties terug te vinden. En dat niet alleen. In deze 20 jaar heb ik vele producten op maat mogen maken voor organisaties, zoals informatiepanelen, natuurwijzers, herkenningskaarten, cadeauartikelen, speurpakketten en nog veel meer.

2021
Herken wie ik ben

Met trots heb ik het eerste exemplaar van mijn boek ‘Herken wie ik ben’ overhandigd aan mijn vader. Hij heeft mij enthousiast gemaakt voor de natuur en is mijn inspirator geweest. Dit heeft geresulteerd in dit prachtige boek met 57 herkenningskaarten van planten en dieren.

2022
Nieuwe uitstraling

Bij een professionelere uitstraling hoort een nieuwe look, nieuw logo, nieuwe website en een nieuwe webshop.

2022 Toekomst Wildlifeart

De natuur is één grote ontdektuin, die ik wil blijven ontdekken en vastleggen en waar ik andere ook van wil laten genieten, nu en in de toekomst.